miercuri, 1 iunie 2011

In This House of Brede - Rumer Godden 35 Ron, 672 pag.



This extraordinarily sensitive and insightful portrait of religious life centers on Philippa Talbot, a highly successful professional woman who leaves her life among the London elite to join a cloistered Benedictine community. In This House of Brede was the basis of a 1975 made-for-television film starring Diana Rigg.

Calea Vidului Desavarsit - Lie Zi 17 Ron, 236 pag.

Tradusa pentru prima oara in limba romana, cea de-a treia carte clasica daoista, Calea Vidului Desavarsit, reprezinta o sinteza a principalelor teme ale daoismului. Intre ele, dominanta este aceea a desavarsirii cunoasterii si actiunii prin distinctii si ierarhii, arta care duce si la depasirea puterilor limitate ale trupului.
Dao isi are originea in Vid, de unde vin si Suflul primordial si celelalte sufluri vitale. Mai mult decat treapta suprema catre care trebuie sa tindem, Vidul insusi este conceput ca substanta. De aceea, il vom afla in miezul tuturor lucrurilor.

Vindecarea sentimentelor… din inima ta - Karol K. Truman 17 Ron, 272 pag.


Ştiai că ai o „inimă de aur”? Ce s-a întâmplat cu aceasta? Cum o poţi regăsi? Păşeşte alături de Karol K. Truman pe calea care conduce către regăsirea adevăratelor tale sentimente, cele cu care ai venit în această lume. Această călătorie îţi va revela din nou frumuseţea sufletului tău, „inima ta de aur”, adică sinele tău real.

Vise curajoase. Cum viseaza samanii, lumea intru fiintare - Alberto Villoldo 23 Ron, 230 pag.


Fizica modernă ne spune că, prin fiecare gând pe care îl avem, noi visăm lumea întru fiinţare. „Vise curajoase” ne arată cum să ne visăm lumea, cu forţă şi graţie. Vechii şamani din America au înţeles că noi nu numai creăm experienţa noastră legată de lume, dar visăm întru existenţă, chiar natura realităţii însăşi – adică, „viaţa e doar un vis”.
Dacă nu îţi visezi propria viaţă, eşti obligat să accepţi coşmarul care este visat de alţii. Această carte ne arată cum să ne trezim din coşmarul colectiv şi să începem să visăm o viaţă plină de curaj şi graţie – un vis sacru, pe care şamanii l-au cunoscut şi servit, de-a lungul timpului.
Alberto Villoldo ne revelează învăţăturile vechii înţelepciuni care explică cum anume putem da naştere realităţii, din matricea invizibilă a creaţiei. De asemenea, ne spune cum putem interacţiona cu această matrice, pentru a visa o viaţă de pace, sănătate şi abundenţă. El ne arată că, pentru a crea bucuria pe care o dorim, avem nevoie doar de curaj.

Spiritul Samanic - Kenneth Meadows 27 Ron, 416 pag.


Spiritul Şamanic constituie un ghid singular de realizare a auto-împlinirii şi reintrării în acord cu natura, folosind înţelepciunea şamanică extrasă din culturi din toată lumea.
În această lucrare, Kenneth Meadows ne prezintă Şamanica, o ştiinţă spirituală de a trăi, un mod practic de a ne percepe realitatea multidimensională, în scopul de a cultiva şi rafina Spiritul lăuntric.
Folosind structura simbolică a Roţii Medicinii – care ne ajută la stabilirea unui simţ al direcţiei, la extinderea percepţiei şi la analizarea relaţiilor – Meadows prezintă treizeci şi trei de experimente practice din experienţa sa, care ajută cititorul la descoperirea adevărului despre propria fiinţă. Abordarea sa integrează concepte şamanice universale, culese din zone ca America de Sud şi de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, India, China şi Polinezia, pentru a arăta cititorilor modul în care îşi pot da frîu liber potenţialelor calităţi latente, pot genera creativitatea şi pot aborda încercările vieţii cu încredere şi calm.

Vulturul si Condorul. Tehnici samanice pentru o transformare globala si personala - Jonette Crowley 17 Ron, 306 pag.


  Aceasta povestire va ofera solutiile si forta necesara pentru a va ilumina propria cale a sufletului. Fiecare dintre noi suntem mult mai mult decât ne putem imagina. Aceasta poveste reala va aduce pe calea tainica a initierii spirituale. Ea evoca mituri ale nativilor americani si ale incasilor, precum si legende despre Lemuria, continentul pierdut. În Peru, autoarea descopera ca un saman din Anzi este flacara geamana a sufletului ei. Cu ajutorul ghizilor spirituali si al viziunilor mistice, ea aduce la lumina cunoasterea si puterea spirituala straveche. Veti râde, veti plânge si veti învata.

Codul lui Dumnezeu secretul trecutului, promisiunea viitorului - Gregg Braden 17 Ron, 304 pag.


Ce ar însemna dacă am descoperi un limbaj străvechi - un mesaj exact, ascuns chiar în ADN? Ce credeam până acum despre trecut, este pe cale să se schimbe...
În această lume fascinantă şi unică, Gregg Braden ne povesteşte despre descoperirea care i-a transformat viaţa, descoperire care i-a purtat paşii de la o carieră de succes în domeniul aerospaţial şi al armelor defensive, la un studiu de 12 ani al celor mai sacre şi onorate tradiţii ale omenirii. 

Sanatate si vindecare - Max Heindel 17 Ron, 320 pag.


Clarvazator experimentat, Max HEINDEL ne daruieste rodul cercetarilor sale privind cauzele profunde ale tulburarilor psihosomatice.
El ne atrage atentia asupra partii noastre de responsabilitate în geneza bolii si precizeaza limitele ereditatii.

Solutia interioara. Spre o noua medicina a corpului si a spiritului - Thierry Janssen 27 Ron, 344 pag.


Din ce in ce mai multa lume recurge la "remediile alternative si complementare". In consecinta, stiinta se intereseaza indeaproape de ele si inventeaza noi modele, pentru a explica sanatatea, boala si vindecarea. Astfel, efectul placebo nu mai este considerat o anomalie, ci, mai degraba, o dovada a unei reale influente a spiritului asupra sanatatii. Relaxarea, meditatia si hipnoza sunt studiate in laboratoarele disciplinelor ce se ocupa de sistemul nervos. Yoga, tai-chi si qi gong mobilizeaza mecanismele reparatorii ale organismului. Acupunctura produce veritabile efecte asupra creierului. 
Prin intermediul acestor pasionante descoperiri, la care se adauga marturia propriei experiente medicale si psihologice, Thierry Janssen ne aduce aminte ca fiecare dintre noi poseda importante capacitati de prevenire si de vindecare a bolii.

De partea întunecată a Soarelui Lung - Gene Wolfe 27 Ron, 264 pag.


De partea întunecată a Soarelui Lung este primul volum dintr-o poveste emoţionantă şi delicată în care ne sunt prezentaţi: Silk, un preot care trece de partea răului pentru a-şi salva congregaţia, roboţi care uită şi iubesc, o întreagă populaţia care nu mai ştie de unde a plecat şi încotro se îndreaptă şi totul se desfăşoară într-o imensă navă-asteroid lansată înspre necunoscut.

Sabia Shannara - Terry Brooks 20 Ron, 800 pag.


Intr-un viitor indepartat, dupa ce umanitatea a cucerit doar prin autodistrugere CUNOASTEREA, s-a asternut, peste semintii, pacea. O pace aparenta insa, caci fortele raului zadarnicesc eforturile oamenilor.
Seria Shannara are o profunzime fantastica, personaje uimitor de reale si inseamna in primul rand aventura la cote maxime. Daca citesti proza fantastica, atunci trebuie sa citesti seria Shannara.

Cartea Timpului vol. 1 - Piatra sculptata - Guillaume Prévost 30 Ron, 248 pag.


Piatra sculptata, primul volum al seriei Cartea timpului prezinta extraordinara calatorie a lui Sam în cautarea tatalui sau, disparut pur si simplu. In vreme ce cauta cu disperare un indiciu, adolescentul descopera o camera secreta, apoi o carte veche, rosie, si o stranie piatra sculptata. Atingand-o, Sam este proiectat pe neasteptate... cu secole în urma, pe o insulita amenintata de vikingi! Fara sa stie, Sam a pornit în cea mai fascinanta si cea mai periculoasa calatorie.

Atherton Casa puterii - Patrick Carman 30 Ron, 376 pag.


Edgar, un baiat singuratic si aparent firav, este un catarator agil gata sa infrunte orice pericol in escaladarea stancilor periculoase ce despart lumea in care traieste de lumea de sus, unde se afla Casa Puterii si nemilosii ei legiuitori, stapanii apei.
El are o menire: sa descopere un obiect nepretuit, anume ascuns pentru el. Acesta se va dovedi a fi o Carte a lucrurilor secrete, din care va afla despre o iminenta catastrofa. Astfel, Edgar desopera ca lumea sa, Atherton, nu este ceea ce credea el, ci una cu mult mai periculoasa, cu o istorie pe care nu si-ar fi putut-o inchipui nici in cele mai cumplite cosmaruri ale sale.

Nihal de pe Pamantul Vantului - Cronicile Lumii Pamantene. Vol 1 - Licia Troisi 30 Ron, 320 pag.


Nihal este cu adevărat ciudată. În Lumea Pământeană, nimeni nu este ca ea: ochi mari violet, urechi ascuţite, plete albastre. A fost crescută de un făurar de arme şi trăieşte într-unul dintre oraşele-turn din Pământul Vântului, jucându-se de-a războiul cu prieteni de vârsta ei, care şi-au ales-o drept şef datorită forţei şi agilităţii ei. Dar totul se schimbă pe neaşteptate când Pământul Vântului este atacat de Tiran, despotul care a cucerit deja cinci din cele opt Pământuri care alcătuiesc Lumea Pământeana. Sunt în van rezistenţa armatei popoarelor libere şi priceperea vrăjitorilor care încearcă să apere oraşul cu forţa descântecelor. Lui Nihal nu îi mai rămâne altceva de făcut decât să devină un războinic adevărat şi să-i apere pe nevinovaţi chiar cu riscul de a cădea în mâinile Tiranului.

Vanatorul de Furtuni Cronicile Lumii de Margine - Paul Stewart, Chris Riddell 20 Ron, 398 pag.


La bordul corabiei Vanatorul de furtuni, Twig, un tanar membru al echipajului, manat de destin sa li se alature piratilor cerului, freamata de nerabdare la gandul aventurilor care il asteapta. Scopul calatoriei lor e sa adune stormfrax- o substanta pretioasa, care ia nastere in inima furtunii, chiar in clipa in care aceasta isi dezlantuie cea mai mare putere. Insa numai o corabie a cerului ca Vanatorul de furtuni poate risca sa intre in miezul furtunii...

Mortal Engines - Philip Reeve 20 Ron, 293 pag.


Tom and Hester have been thrown together. Truly-thrown out of a city on wheels that's left them stranded and starving in the middle of nowhere while it hares off after its prey. Hester is desperate for revenge, and Tom is only desperate to get back on board his beloved London. This is a stunning literary debut from Philip Reeve. A novel that defies easy categorisation, it is a gripping adventure story set in an inspired fantasy world, where moving cities trawl the globe. Peopled with convincing and utterly likeable characters, this story is a magical and unique read.

Dagon si Alte Povestiri Macabre - H.P. Lovecraft 17 Ron, 180 pag.


Pentru Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) - ultimul mare reprezentant al goticului literar -, fantasticul nu este o simpla tehnica literara, ci raspunde nevoii organice de supravietuire a unei constiinte agnostice. Constantele prozei lui Lovecraft - atitudinea romantica, fictiunea macabra, mitul, S.F.-ul si componenta onirica - pornesc de la constientizarea existentei unei "alte lumi", situate dincolo de realitatea aparenta. Toate povestirile lui Lovecraft reunite in acest volum descriu evenimente straine experientei comune: explorarea geografica si experimentul stiintific transgreseaza domeniul fizic, pentru a dezvalui si dezlantui "oroarea cosmica" (Dagon, Herbert West, reanimator), lumile fantaste se dovedesc bantuite de mistere apasatoare (Pisicile din Ulthar), iar personajele care vor sa evadeze din realitatea anosta cad prada unor iluzii fatale (Celephais).

Cristofor Magul din Carpaţi - Aryana Havah 20 Ron, 186 pag.


"Aceasta se vrea a fi povestea unui om pe care l-am cunoscut în cel mai crunt moment al vieţii mele. Personaj enigmatic, sosit parcă din negura veacurilor, el a intrat în viaţa mea şi mi-a adus o rază de speranţă, de lumină. El m-a făcut să înţeleg că dincolo de fiinţa umană muritoare, se ascunde ceva, mult mai amplu şi mai profund, un ceva care nu poate fi înţeles cu mintea şi nici cuprins cu sufletul. Poate că pentru mulţi dintre voi el nici nu există, s-ar putea să nu îl întâlniţi niciodată, poate nici nu vreţi să îl cunoaşteţi, însă el este aici, acum, a venit pentru noi. El s-a născut om, însă a luptat să îşi depăşească propria umanitate, s-a năsut muritor, însă a devenit etern. Acum este mai presus de moarte, deoarece a înţeles-o şi a găsit calea de a o supune. El este păstrătorul cheilor alchimiei, a transmutaţiilor, a pietrei filozofale. El are puterea de a transcende spaţiul şi timpul, de a urni munţii din loc, el este aici şi pretutindeni, este măreţ, dar totuşi atât de modest. Numele lui este Cristofor."


Arthur si piatra magica - Kevin Crossley-Holland 20 Ron, 448 pag.



Piatra magica este primul volum din trilogia Arthur , din care mai fac parte romanele La rascruce si Regele Taramului dintre Hotare.

In 1199, in teritoriile de la Frontiera Galeza, tanarul Arthur de Caldicot asteapta cu nerabdare sa creasca pentru a deveni cavaler intr-o Europa framantata de cruciade.

Intr-o zi, Merlin, prietenul tatalui sau, ii daruieste in mare secret o piatra neagra si lucioasa, piatra magica ce-i dezvaluie un univers paralel in care traieste un alt Arthur, cel care odinioara a fost rege…
Ghidat de acest model ivit din trecut si nerabdator sa-si implineasca destinul de cavaler, Arthur de Caldicot incepe un periplu printr-o lume legendara, prin vremuri de mult apuse, pline de bravura si miraculos.

Call-girl. Memoriile unei dame de companie - Jeannette Angell 25 Ron, 404 pag.


"Noi, cele numite call-girl - femeile care lucram pentru agentii de escorta, in special pentru cele scumpe si, in special, pentru cele conduse de femei - nu aratam deloc diferit fata de restul oamenilor. Uneori, nici macar nu suntem mai frumoase. Asa ca lumea se sperie: am putea, va dati seama, sa fim chiar unele dintre voi. Poate chiar suntem. Realitatea este ca barbatii au nevoie de noi. si ca nu vor sa aiba nevoie de noi. Asa ca ne acuza. De aceea, prostituatele sunt considerate amorale: pentru ca meseria lor este sa satisfaca acea parte amorala pe care o are fiecare dintre noi. Asa ca lasati totul deoparte. Doar pentru putin timp eliberati-va de vina, de stereotipuri si de prejudecati. De-abia atunci imi veti putea asculta povestea."
Asa isi incepe Jeannette Angell memoriile.

Dame de companie care sa-si publice jurnalele intime au mai existat. Tot asa cum exista si prostituate de lux cu studii universitare. Ba chiar cu doctorat. Lectorii universitari care sa vorbeasca, din perspectiva antropologica, despre prostitutie chiar nu sunt o noutate. Dar o femeie cu cariera universitara care ziua preda cursuri de sociologie, istorie si religie, iar noaptea da "lectii particulare” in doi sau in grup, cu sau fara jucarii erotice si care isi publica memoriile ce se bucura de un imens succes, nu veti mai intalni. Numele ei este Jeannette Angell.

Atat pentru lumea literara, cat si pentru publicul larg, Jeannette Angell reprezinta un caz aparte. De-a dreptul scandalos.

As vrea sa ma astepte si pe mine cineva - Anna Gavalda 20 Ron, 232 pag.



Fiecare povestire din As vrea sa ma astepte si pe mine cineva este astfel gindita incit soarta fiecarui personaj sa se decida intr-un unic moment crucial. In Evenimentul zilei agentul comercial Jean-Pierre nu afla de consecintele catastrofale ale unui moment de neatentie decit a doua zi, din paginile ziarului Le Figaro. Personajul feminin central din Catgut isi decide singur viitorul in cele citeva secunde urmind unui incident traumatic. Iar cind strainul misterios din Mici obiceiuri de pe Saint-Germain isi verifica mesajele telefonice in timpul primei lor intilniri, eroina hotaraste sa intrerupa sec o foarte posibila si promitatoare aventura amoroasa. Fiecare povestire este unica si proaspata datorita abilitatii autoarei de a surprinde dragostea, dorinta sau singuratatea condensate tocmai in aceste momente definitorii de maxima claritate, al caror impact trezeste in cititor regretul ca lectura s-a terminat atit de repede.